lauantai 30. huhtikuuta 2011

Minä, lintukoira


Hiukan erikoisen näköisenä koirana herätän usein liikkuessani huomiota. Tässä joitain lenkillä kuultuja kysymyksiä ja toteamuksia kera minun vastausteni:

"Onpas hauskannäkönen koira, tollasta ei täällä toista ookaan."
Totta, olen kylän ja lähiseudun ainoa bulldoggi, eikä kyllä muitakaan koiria kovin montaa ole... Olen minä saanut tutustua osaan naapuruston kilteistä koirista, joista mukavia kamuja ovat ainakin Kiira ja Lyyli!
"Onko se vihainen, sehän murisee?!"
Ei, minä olen ihan kiltti, se on vain "bulldoggi- pörinää", eikä murinaa. Minua tai silloin tällöin kuuluvaa pörinääni ei tarvitse pelätä!

"Oi, eikö sillä ole häntää lainkaan? Onko se typistetty?"
Minulla on syntymästäni asti ollut tälläinen häntä, siihen ei ole kukaan koskenut. Meillä ranskiksilla on luonnostaan töpöhännät. Myös korvani ovat ihan luonnostaan pystyt.
"Oletpas sinä isopäinen ja lihava koira!" Hyvät ihmiset, minä olen ranskanbulldoggi. Minä en ole ihan yhtä siro kuin vinttikoira, vaan olen bulldoggimallinen. Painoni on kyllä ihan rotumääritelmän mukainen. En minä kuitenkaan ole loukkaantunut, vaikka olen saanut kuulla sen monesti. En minä pienestä suutu.
"Onko se niin painava?"
Minun painoni yllättää monet. Moni ei kuulemma voisi uskoa, että painan melkein 14 kiloa.Usein myös nimeni kuullaan väärin tai muistetaan väärin, kun se ei ole ihan perinteinen koiran nimi. Uusia nimiäni ovat mm. Riko, Riki, Jaki, Jake, Retu, Raki ja Taki. Nyt pannassani on nimilaatta, josta voi tarkistaa milkä minun nimeni taas olikaan.
Lisäksi täytyy kertoa, että minulla on uusi harrastus: nimittäin lintujen bongaaminen ja jahtaaminen. Eksyipä tässä yhtenä päivänä sorsakin pihalleni ja se sai kyllä lähteä. Lennätän kyllä kaikkia lintuja, enimmäkseen noita pieniä. Ensin vaanin ja sitten juoksen tuhatta ja sataa. En kyllä ole saanut yhtäkään kiinni, mutta se jahtaaminen on hauskaa.Uima-altaani päällä on lämmin makoilla ja kuskasin oman Ikean Råttani myös ulos aurinkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti