tiistai 7. kesäkuuta 2011

Juhlahumua!


Kesäkuu, kesä alkaa vihdoin oikeasti ja ihmislasten koulut sulkevat ovensa siksi aikaa. Se tarkoittaa lomaa! Oli myös syytä juhlaan Sofian saadessa jonkun valkokakin 12 vuoden opiskelun päätteeksi. 12 vuotta koulua ja palkinnoksi hattu sekä paperia? Ja sai se jonkun kirjankin, kun oli ahkera kuviksessa, mutta ei yhtään keksejä? Aika kummaa, musta namipalkka on paras palkka. Niiden juhlien takia siivottiin kotia ja joutuipa minun rakas, ruskea (mutta ennen lumivalkea) Råttanikin pesuun. Mutta sepäs ei ensimmäisessä pesussa päässytkään eroon ruskeasta, huolella siihen kuntoon työstetystä väristä, joten se joutui yöksi likoamaan ja sen jälkeen aamulla uudestaan pesukoneeseen. Loppujen lopuksi koneesta oli paljastunut vitivalkoinen Råttan, jonka minä sitten jonkun ajan kuluttua bongasin ulkoa pyykkinarulta. Onneksi sain sen pian takaisin ja se on nyt jo saamassa vanhan tutun, hieman likaisen ulkomuotonsa takaisin.


 Minä osasin käyttäytyä kiltisti juhlien ajan, vaikka talo oli täynnä ihmisiä. Kotiväelle tietysti tuttuja, mutta minulle suurin osa oli uusia tuttavuuksi. En pahemmin kerjännyt sapuskaa ja annoin ihmisten istuskella rauhassa. Tietysti varastin huomion aika tehokkaasti juhlakalulta, mutta se ei liennyt yllätys, kun tuoreimpana perheenjäsenenä, olin vielä monelta vieraalta jäänyt näkemättä. Viihdyin oikein mainiosti nuorimpien juhlioiden seurassa niin leikkimökissä kuin sisälläkin. Pysyin onneksi nätisti pihalla, ehkä juurikin pienten leikkitovereideni takia, vaikka portit ja ovet välillä unohtuivatkin auki juhlijoiden jäljiltä. Välillä huilasin lattialla tai nurmikolla löhöillen, sillä onhan jatkuva päivystäminen ja poseeraaminen raskasta! Ja olinhan minä sentään yksi juhlien kuvatuimmista kohteista! Jostain kumman syystä nukkumisasentoni herätti vieraissa huomiota. Alla kaksi vieraiden nappaamaa kuvaa, ensimmäiseen on huolittu emäntäkin. Kaverikuvan nappasi Sari ja kuva myrtsistä bulldogista tallentui Marjon kännykkään. Marjo olisi halunnut ottaa mut syliin, mä juoksin karkuun. Kiitos hauskoista kuvamuistoista Sari ja Marjo!


Täksi viikoksi on luvattu niin kovaa hellettä, että aamulenkit tehdään jo seitsemän jälkeen kunhan hoitolapsi tulee. Yksi ylioppilasjuhlien leikkikavereistani tulee meille hetkeksi päivähoitoon. Päivisin ei taida jaksaa oikein postilaatikkoa kauemmas lähteä, kun mittarissa näkyy +25 astetta, mutta pihalla varjossa on kiva loikoilla ja laittettiinpahan minun hiekkalaatikko-uima-altaasenikin taas vettä. Jossain vaiheessa olisi edelleen tarkoitus myös käydä rannalla pelastusliivien kanssa ja kokeilla josko minä uskaltaisin pulahtaa järviveteen.

Mukavaa kesää kaikille!1 kommentti:

  1. Oih, aivan ihana Daci! Niin ilmeikäs! :) Missäs päin te asustelette?

    Niin, ja todella hieno blogi! Liityn lukijoihin. :)

    VastaaPoista