sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Vanhustenviihdyttäjä

Sekä viime keskiviikkona että torstaina toimin "kaverikoirana". Kävin nimittäin vanhainkodissa ja terveyskeskuksessa tervehtimässä vanhuksia. Keskiviikkona lähdin mummun ihan kanssa kahdestaan, sillä aikaa kun Sofia oli koulussa valokuvamaassa kenkälaatikolla ja kehittämässä siitä saatua kuvaa pimiössä. Minä pussasin mummoja ja hoitajia, juoksin pitkin käytäviä ja nautin rapsutuksista. Sofiaa vähän jänskätti, että mitenköhän mä ja mummu reissusta selvitään, mutta turhaan! Oli niin onnistunut reissu, että lähdettiinkin heti uudestaan!

Torstaina Sofiakin pääsi mukaan. Mummu meni edeltä, ja me kävimme emännän kanssa ensin kiertämässä pienen lenkin. Reitin varrella oli monta pientä lampea ja paljon sellaisia vaakkuvia otuksia uiskentelemassa. Ne olivat kuulemma sorsia ja lähtivät inhottavasti karkuun juuri ennen kuin ehdin paikalle. Sorsien ihmettelyn jälkeen kävimme sitten terveyskeskuksessa, jossa matkustin myös hissillä. Se oli aika jännää, muttei liian pelottavaa! Minä sain tietysti osastolla paljon huomiota ja yksikin mummo sanoi, että  "sinä olet niin ruma, että olet kaunis".


Perjantaiaamuna väsytti niin kovin, että nukuin oikein pitkään, lähes puoleenpäivään saakka. Kaksipäiväinen vanhustenviihdyttäjän pesti taisi ollakin yllättävän raskasta. Lisäksi päälle autossa matkustamiset, silloin tosin sain matkustaa turvavöissä takapenkillä. Kaksin Sofian  kanssa ajeltaessa, joudun matkustamaan kevythäkissä... Se on ihan tylsää, kun ei voi katsella maisemia. Mutta mulla on välillä tapana kiemurrella yksinään turvavöissä itseni solmuun, niin sen takia häkki heilahtaa, jos ei ole muita matkustajia.

On kurjaa, kun joka päivä sataa. Pieni tihkusade ei haittaa, mutta kun sataa kunnolla, niin tekisi mieli pissata kuistille ja palata takaisin sisälle. Ensi viikolla ei tarvitsisi sataa ihan joka päivänä, täytyy laittaa tassut ristiin ja toivoa aurinkoa.

2 kommenttia:

  1. Ranskiksesta on moneksi. Hienoa, että toimit noin tärkeässä tehtävässä <3

    VastaaPoista
  2. Kiva blogi! Viitsisitkö liittyä lukijaksi tuolla? http://minajasulo.blogspot.com Kiitos :))

    VastaaPoista