perjantai 14. joulukuuta 2012

Ahkera apulainen?


Me ranskanbulldogit olemme seurakoiria, siksi meidän täytyy saada olla mukana kaikessa. Minä ainakin olen aina valmiina, oli sitten kyse postin hakemisesta tai kauppareissusta. Tietysti kaatosateella moisiin aktiviteetteihin osallistun varauksella...

Viime viikkoina on satanut niin paljon lunta, että pihalle on taas tarvinnut aurata polkuja. Tarhassa kiemurtelee polkuja, joissa voi spurttailla ja pimeään aikaan piileskellä. Viime vuoden palautteistani on otettu oppia ja auraaja on ymmärtänyt jättää myös pitkiä suoria juoksemista varten. Viime talvena oli liikaa kiemurapolkuja, ihme hienostelua. Ainoa ongelma tuolla polkuviidakossa on huono näkyvyys risteysalueilla. Liikennemerkitkin on unohtuneet kokonaan. Siksi olenkin mennyt siellä omilla säännöillä, jotka tarkoittavat suomeksi sitä, että nopeimmat menevät ensin (toisin sanoen siis minä)

Tietysti olen ollut ahkerasti mukana näiden lumipolkujen teossa. Seuraan ahkerasti Sofiaa ja lapiota, kulkien aivan selän takan juuri puhdisteltulla polulla ja tarkastan tehdyn työn. Useimmiten ei löydy moitittavaa, mitä nyt joskus teen jonkun oikaisupolun tai reitin esim. uima-altaan terasin alle kaivuutyömaalleni. Koska auraaja tekee siistiä jälkeä, ei häntä tarvitse jatkuvasti tarkkailla. Siksi minä yleensä siirryn portin taakse odottelemaan, että josko pääsisi sisätiloihin lämmittelemään.

Erityisen ahkera apulainen olen, kun on kyseessä ruoan antaminen mamman kissoille. Siinä kun on suuri mahdollisuus saada itsekin muutama murena kissanruokaa ja nähdä ne ruokittavat kissat. Ei eivät jostain syystä ole yhtä innoissaan minun näkemisestäni.

Siivouksessakin olen silloin tällöin apuna. Aina en kuitenkaan jaksa ja siirryn omalle pedilleni nukkumaan. Silloin kun siivousintoa riittää, saatan pyynnöstä vaivautua noutamaan jotain sängyn tai pyödän alle pudonnutta. Myös kenkien järjestelyssä olen omasta mielestäni aika taitava.

Muistaahan ystävät olla kilttejä, kun joulu kovaa vauhtia lähestyy. Minä kyllä vähän epäilen, että minä saan ainakin yhden paketin. Tai kenelle muulle Sofia olisi sitten voinut sellanen joulupaketin Voittaja- näyttelystä ostaa??


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti