sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Eilen kevät, tänään talvi (ja testissä peticure)

Eilen oli niin nätti ja keväinen päivä. Aurinko paistoi ja lämmitti mukavasti. Lumi hupeni kovaa vauhtia ja vesi tippui räystäiltä. Ensimmäinen perhonenkin tuli bongattua. Äsken mennessäni ulos järkytyin syvästi: talvi oli tullut takaisin! Ulkona leijailee valtavia lumihiutaleita, yh! Ei hyvä juttu laisinkaan moinen myrskysää...


Minä eilen:Tänään, vajaa tunti sitten:Lopuksi vielä "emäntä testaa": testissä akkukäyttöinen Peticure- kynsien hiomalaite.


Yllytyshulluna ja ihan kokeen vuoksi ostettu masiina toimi paremmin kuin odotetin. Eikä ollut hinnalla pilattu: laite ja pussillinen vaihtorullia lähimpään postiin toimitettuna alta kolmenkympin. Pienemmän, patterikäyttöisen saa vieläkin edullisemmin.

Aluksi laite tuntui aika isolta ja kovaääniseltä, mutta loppujen lopuksi se olikin ihan helppokäyttöinen ja muutaman kynnen jälkeen se alkoi jo tuntua näppärältä kapistukselta. Ei enää kynsisaksia pakenevaa ja sylissä potkivaa ranskanbulldoggia! Lopputuloksena oli siistit, sileäreunaiset, lyhyet kynnet ja syliin nukahtanut ranskanbulldoggi.

4 kommenttia:

 1. Aikas hurjan näköinen laite. En tiennyt, että koirien kynsille on hiomalaitteita.

  Hieno juttu, jos toimii ja helpottaa toimenpidettä.

  Alvar antaa leikata kynnet perinteisellä tavalla, eikä ole hommasta moksiskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tiennyt minäkään, ennen kuin luin eräältä foorumilta viestejä, jossa ihmiset tätä ylistivät. Ajattelin, että no kokeillaas ja osoittautuikin toimivaksi meille. Kynsi laitetaan tuonne ylös sisälle pienestä kolosta, jossa sitten pyörii hiekkapaperirulla. Ei jää tassuista karvoja tai nenäkään väliin, kun vain kynsi mahtuu kolosta.

   Dacikin antaa leikata kyntensä, kunhan sen ensin saa napattua kiinni. Sitten se vähän kokeilee, josko rimpuilemalla pääsisi pois, mutta eihän se auta mitään ;) Aina sai palkaksi sitten jotain kivaa, mutta sakset pysyi aina vaan ihan tyhmänä juttuna ja Dacista oli parempi idea paeta paikalta.

   Mutta tuon hiontalaitteen kanssa tosiaan nukahti syliin, eikä mitään rimpuilua. Aikas "amerikkalaiselta huuhaa-keksinnöltä" se musta kuulostaa, mutta jos Daci tuntee olonsa mukavammaksi sen kanssa, niin ei siinä mitään :)

   Ja se etu noissa oli, että uskalsin ottaa tuon avulla kynnet lyhkäisemmiksi, kuin saksilla.

   Poista
  2. Käytännölliseltä laitteelta tosiaan vaikuttaa. Pitääpä kertoa kynsihiomalaitteesta kynsisaksipelkoisille kavereille.

   Meillä kynnet kuluu kävellessä, joten lyhennystä vaatii yleensä vain kannuskynsi.

   Poista
  3. Meilläkin kului kynnet ihan eri tavalla, kun asuttiin vuosi Lohjalla opiskeluideni takia. Siellä kun käveli asfaltilla, niin ei montaa kertaa tarvinnut lyhentää.

   Nyt kun ollan taas maalla hiekkateiden ja metsäpolkujen varrella, niin ei enää kulu niin nopsaan.

   Poista