perjantai 3. toukokuuta 2013

Terveisiä Torronsuolta!Maanantaina kävin Sofian ja Sonjan kanssa tallustelemassa Torronsuon kansallispuiston hienoissa maisemissa. Kävelimme 3km matkan vanhalle louhokselle: ensin pitkospuita pitkin ja loput 600m reitti kulki metsäpolkua, jonka päästä löytyi tämä louhos (= syvä kuoppa kalliossa). Louhoksella oli hyvä pitää pieni juomatauko ja kuuntelin rinta rottingilla samaan aikaan louhokselle sattuneiden lasten retkiseurueen kehuja: "Se on tosi kiva koira, kun jaksoi kävellä tänne asti!"
 


Juomatauon jälkeen piti pohtia, mitä reittiä palaisimme takaisin. Toiseen suuntaan olisi lähtenyt myös reitti takaisin parkkipaikalle, mutta infotaulun mukaan reitti on paikoitellen kehnosti merkitty, joten kartan käyttö olisi pakollista. Koska sellaista ei ollut, päätimme palata samaa reittiä takaisin, jolloin retken kokonaispituudeksi tulisi n. 6 km. Käydään sitten kiertämässä se pidempi 10km lenkki joskus toiste, kun metsä on kuivunut ja kartta on mukana.


Paluumatkalla iski kutituskohtaus ja päätin heittää pitkäkseni pitkospuille. Mokomat puut olivatkin niin kapeat, että meikäläisen takapuoli putoa plumpsahti suohon ja minä hiukan kastuin. Viiden metrin päästä yritin vähän ravistella turkkia kuivaksi ja taas molskahti! Tällä kertaa vettä olikin vähän enemmän ja peffa kastui vyötäröön saakka! Olipahan viilennystä! Varvas sai kyllä vähän osumaa siinä kohelluksessa, mutta ei se päivää kauempaa minun menoani hidastanut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti