perjantai 24. lokakuuta 2014

Kylmästä lämpimään

Pakkaskelien alku on taas ollut pieni shokki. Enkä usko, että olen ainoa... Aamuisin olisi niin mukava jäädä peittojen väliin koisimaan, mutta on uhmattava tuulta ja tuiskua, ja käytävä ulkona ennen kuin emäntä lähtee kouluun. Toisaalta pakkaskelit ovat kuitenkin piristäviä ja intoa ulkoiluun löytyy enemmän kuin vaikkapa kurakeleillä.

Iltaisin on ihanaa, kun saa iltalenkin jälkeen käpertyä piipun kylkeen, talon lämpöisimmälle paikalle, nukkumaan. Yleensä vaimea kuorsaus alkaa kuulua suhteellisen nopeaan, mutta se katkeaa välittömästi, jos joku yrittää käydä salaa nakkipaketilla! Verottaja vaatii kyllä osansa!


 Tänään käytiin taas pitkällä metsäretkellä, tässä muutama kuva sieltä. Paljon oli taas jäljitettävää, jäätyneessä sammaleessa oli monen otuksen jäljet. Mutta meidän pihaan se vasta kumma otus olikin ilmestynyt! Metsälenkin aikana pihan nurkkaan oli livahtanut oikea mörkö, joka oli pukeutunut Lidl- kaupan väreihin! (emännän huomautus: se oli tuulen kuljettama Lidl:in muovikassi)
 
Se lymysi hiljaa nurkassa, luuli vissiin, etten muka huomaisi? Mutta multa ei jää koskaan mitään huomaamatta, joten emäntä päästi minut hihnasta irti ja varmasti odottaen rohkean ranskanbulldoginsa suojelua tuolta epämääräiseltä hiipparilta. No, mä juoksin paikalle (lisää emännän huomautuksia: kahden metrin päähän) urheasti muristen (hah, karvat pystyssä puhisten).

Loikin ja pompin, mutta tunkeilija ei käyttäytynyt uhkaavasti, joten totesin sen harmittomaksi ja poistun takavasemmalle kaivuuhommiin. (ja Dacihan kävi haistamassa pussia vasta, kun olin hakemassa sitä pois) Sitten huojentunut emäntä saattoi käydä noukkimassa sen tunkeilijan pois, mutta mä kävin vielä kertomassa pussille, ettei ole takaisin tulemista ja ettei se saa tulla pelottelemaan mun ihmisiä! Pitäkäähän kamut siis silmänne auki, ettei teidänkin pihapiireihin eksy moisia, ihmisiä pelottelevia mörköjä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti