maanantai 16. helmikuuta 2015

Ruokajuttuja

Koirien ruokinta, se tuntuu herättävän paljon tunteita. Facebookistakin löytyy monenlaisia ruokintaan liittyviä sivustoja, joissa monesti myös ruokkijamme ottavat yhteen, että mikä onkaan se oikea tapa ruokkia. Vaihtoehtojahan on monia: osa syö nappulaa, osa raakaa. Toinen syö kotiruokaa ja toinen useampaa ruokaa sekaisin. Mutta mikä on paras? Minusta se, mikä toimii ja maistuu syöjälleen!

Nykyisin syön kaksi kertaa päivässä. Puolet saan aamulla ja loput syön iltapäivästä. Minä olen aina syönyt pääasiassa nappulaa. Välillä saan siihen kyytipojaksi lihaa tai esim. märkäruokaa. Jos ruokinta herättää keskustelua, niin tekee myös nappulamerkin valinta. Merkkejä on niin monia, että sen mieluisan ja koiralle sopivan löytymiseen voi mennä hetki. Emäntä kiinnittää huomiota nappulaa valitessaan mm. lihaprosenttiin sekä säilöntä- ja väriaineettomuuteen. Myös viljattomuudesta se antaa plussaa. Näihin kriteereihin sopii myös Orijen Adult, jota sain pari viikkoa sitten testattavaksi.Palkitut Orijen- täysravinnot valmistetaan Kanadassa lähialueiden tuoreista raaka-aineista. Ihmisravinnoksikin kelpaavat raaka-aineet, kuten vapaana kasvanut siipikarja ja lihakarja sekä vapaana pyydetty kala, toimitetaan tuoreina, joten säilöntäaineita ei tarvita. Orijen- ruoat sisältävät 6-10 eläinproteiinin lähdettä, erilaisia hedelmiä ja vihanneksia, mutteivat ollenkaan viljaa. Vaihtoehtoja on useita, aina penturuoasta senioreille sopivaan. Orijen sisältää lihan lisäksi myös elimiä ja luita, luuydintä sekä rustoja.

Maistelemani Adult- versio sisältää 80 prosenttia kanaa, kalkkunaa, kokonaisia munia sekä kaloja. Loput 20 prosenttia koostuu vihanneksista ja hedelmista. Ruoka on maistunut ja sopinut minulle oikein hyvin. Nappulat ovat kolikon mallisia, emännän mielestä ehkä aavistuksen pieniä, mutta ymmärtäähän sen, kun ruokaa voi syödä minkä kokoinen koira tahansa. Nappuloiden tuoksu houkuttaa nopeasti kupille olematta kuitenkaan epämiellyttävä ihmisnenälle.

Sisällön lisäksi emäntää miellytti myös ulkokuori. Sininen väri on raikas ja pussin kyljestä näkee helposti tarvittavat tiedot. Orijen oli entuudestaan nimeltä tuttu ja siitä oli sekä luettu että kuultu paljon hyvää. Hyvät arvosanat tämä saa meiltäkin, maistuu toistekin!


Lisää tietoja Orijen- tuotteista löytyy mm. täältä: Orijen- kotisivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti