keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Testissä kylmäkuivatut OrijenitToissa viikolla tuli taas kerran Sln Import Group Oy: lta mukavaa postia, jossa kerrottiin, että testipaketti nro. 2. odottaa hakijaansa. Tällä kertaa testattavaksi saimme tutun Adult Dog- ruoan lisäksi kylmäkuivattuja makupaloja sekä kylmäkuivattua ruokaa. Helmikuisesta Ruokajuttuja- postauksesta voit lukea enemmän Adult- nappulasta. Se maistuu ranskalaiselle kulinaristille edelleen hyvin ja sen voimalla pysyvät myös turkki ja massu hyvässä kunnossa!Ensimmäiseksi testaukseen otimme ilmakuivatut herkut. Testipussukka oli Tundra- versio, joka sisältää hirveä, peuraa, viiriäistä ja kirjolohta. Mitään muuta niistä ei sitten löydykään, ei säilöntäaineita tai muuta ylimääräistä, vain pelkkää lihaa ja sisäelimiä. Herkut ovat mukavan kokoisia ja niitä saa tarpeen tullen murennettua pienemmiksi. Pinta niissä on sen verran kova ja kiinteä, etteivät herkut murene namitaskun pohjalle, kun niitä sieltä treenatessa kaivelee.

Tuoreista, kanadalaisista raaka-aineista jäädyttämällä valmistetut makupalat ovat kevyitä niin painon kuin kalorimääränsäkin puolesta. Sekös herkkusuun mieltä lämmittää, kun voi huoletta napata muutaman herkun kerralla. Mutta mitä tarkoittaa kylmäkuivaus? Raaka-aineita ei kypsennetä vaan nopean jäädytyksen jälkeen niitä pidetään pakkasessa vuorokausi tai pari, jolloin jäätynyt vesi kaasuuntuu pois. Kylmäkuivaus säilyttää hyvin kaikki ravintoaineet, joita häviäisi kuumennuksen yhteydessä.

Koemaistaja oli erittäin mielissään uusista namuista. Kevyitä ja puhtaita herkkujs ilman mitään ylimääräisyyksiä ja höttöjä, sisällysluettelo on siis emännänkin mieleen. Kun sisällysluettelo on mieleinen ja maku testaajan mielestä kohdallaan, annetaan silloin herkuille hyvä arvosana ja lämpimät suositukset. Nam!


Paketin kolmas pussukka oli tuotteista meille vierain, kylmäkuivattu täysravinto. Kuivattuihin, medaljongin muotoisiin ruokiin emäntä oli aikaisemmin netissä törmännyt, mutta livenä niitä ei ole nähty tai maisteltu. Siksi emäntä olikin innoissaan, kun kuuli saavansa niitä paketin mukana.

Herkkujen tapaan, myös Regional Red- ruoka on kylmäkuivattu jäädyttämällä ja sitten pakastamalla. Tämä täysravinto sisältää 90 prosenttia liha tai kalaa ja 10 prosenttia hedelmiä, marjoja, vihanneksia ja kasveja. Regional Red- versiossa liha on peräisin kanadalaisista, vapaana kasvaneista naudoista, villisioista, lampaista, biisoneista, possuista, sillistä ja lohista. Myös medaljongit ovat säilöntäaineettomia.

Selkeän annosteluohjeen perusteella 15 kg painoiselle karvakorvalle kuppiin kolahtaisi 7 medaljonkia päivässä. Koska testaajan paino jää alle 15 kg:n, laskeskeli emäntä, että 6 medaljonkia voisi olla aika lähellä oikeaa annoskokoa.Kylmäkuivattu ruoka aiheutti myös testaajassa suurimman reaktion: testaaja ei ollut pysyä pöksyissään. Pussin auettua alkoi komea parku. Medaljonki olisi pitänyt saada syödä kuivana ja heti. Valmistajan suositusten mukaan medaljongin päälle kaadettiin kuitenkin lämmintä vettä n. 60ml ja siitä alkoi viiden minuutin odotus. Vesi imeytyi kuivaan medaljonkiin ja testaaja kävi aina vain malttamattomammaksi. Tuoksut leijailivat, kuppi kolisi sekoitettaessa ja nälkä oli hirmuinen, vielä 2 minuuttia jäljellä...

5 minuutin jälkeen medajonki oli valmis nautittavaksi

5 minuutin jälkeen vesi on imeytynyt lähes kokonaan medaljonkiin. Emäntä tuskin ehti kuppia maahan laskea, kun testaaja ryntää vierelle odottamaan lupaa maistaa. Medaljonki katoaa parempiin suihin huippuvauhtia, eikä emäntä muista, että onko koskaan kuppia käyty tarkistamassa ja nuolemassa vielä kymmenen kertaan ruoan jälkeen. Maistuvuuskokeen tulos ei taida jäädä epäselväksi.

Saisinko lisää?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti