keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Joulunajan puuhat


Joulu tuli ja meni, toivottavasti se sujui kaikilla mukavasti! Meidän joulunaika kului perheen ja sukulaisten kanssa, jouluruoalla on herkuteltu ja kynttilöitä poltettu. Kuusikin tuotiin perinteisesti olohuoneen nurkkaan ja koristeltiin tšekkiläisillä kuplavolkkarin muotoisilla koristeilla. Kinkku paistui yön uunissa ja voi mahdoton, miten hyvät tuoksut sieltä leijaili nokkaan! Piti oikein nousta nuuskuttelemaan, mutta emäntä komensi takaisin nukkumaan. Ei ole kuulemma Dacin ruoka-aika viiden-kuuden välillä yöllä...

Aattona aurinko hemmotteli kävelijöitä ja illalla komea kuu valaisi maisemaa, vaikkei valkeaa joulua saatukaan. Vasta nyt on maassa hiukan lunta ja pakkanen pakottaa pukemaan nuttua niskaan. Joulupukki toi minulle lahjaksi uuden kupin, semmoisen spiraalin mallisen, josta mun kestää syödä kauemmin. Väittävät, että mulla nykyään tapana hotkia, se ei kuulemma ole terveellistä. Mulla on jo ennestään yksi samantyylinen kuppi, mutta minkäs mä sille voin, että kun pallerot vietiin, niin nälkä tuli tilalle. 

Joulupäivänä saatiin vieraita: mummun ja papan paketista paljastui sentään pihvitikkuja ja keksejäkin sain. Kahvipyödän tarjoiluista vaadin tietysti oman osuuteni, vaikka kuulemma en saisi siellä kärkkyä... Jos nyt jouluna edes? Myös tapaninpäivänä piipahti vieraita, mutta multa evättiin tällä kertaa pääsy kahvipyötään ja sain tarjoilua vain spiraalikupistani. Sää toi mieleen parin vuoden takaisen myrskyn, jonka seurauksena olimme ilman sähköjä 80 tunnin ajan. Tänä vuonna sähköt onneksi säilyivät ja illan kruunasi vielä lumisade. Tämmöinen pikkupakkanen on kyllä mun mieleen!


Ennen joulua käytiin pikaisesti pyörähtämässä Kasvihuoneilmiössä. Se onkin aika jännä paikka ja mahtavaa, kun mäkin pääsen sinne seikkailemaan. Nuuskuttelin kovaa vauhtia eteenpäin, katsastin kaikki possupatsaat tarkkaan ja kurkkasin vielä kanikonttorin pupuasukkaatkin. Varsinaisella tavarapuolella käännyttiin pikaisesti ympäri, kun emäntä pelkäsi, että onnistun kapeilla käytävillä kaatamaan jonkun kalliin antiikkipeilin tai särkemään jotain muuta. Sitten ei olis ollu herkkurahaa pitkiin aikoihin, joten ehkä ihan fiksu päätös. Pupuissa, possuissa ja puutarhakoristeissa riitti katseltavaa ja saivatpahan paikalla ruokailleet pienet hymyt kasvoilleen, kun meikäläisen tutkimusmatkaa seurailivat.

2 kommenttia:

 1. Mahtava tuo sun haalari! Mamma tykkää. Mikä ihme se sellainen Kasvihuoneilmiö-paikka on? Mammakaan ei osannut yhtään selventää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on mun hurja ja ihanan lämmin hirviöhaalari. :)

   Se Kasvihuoneilmiö on semmonen jännä tavarakauppa tossa Vanhan Ykköstien varrella Nummella. Siellä on ihan hirmusen paljon tavaraa, kaikkea antiikista puutarhapatsaihin ja kirjoista krääsään. Se on siitä kiva paikka, että me koiratkin päästään sinne sisälle. Siellä asuu pari pupujussia ja mun mielestä ne puutarhapuolen patsaat on aika mielenkiintoisia.

   t: Daci

   Poista