keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Possua pöytään!

Vuoden 2015 neljäs paketti löysi perille meikäpoika-herkkusuun tarkastettavaksi. Tällä kertaa paketista paljastui pari pussia possuja: uutta Acanan Pork &  Butternut Squashia sekä Orijenin kylmäkuivattuja herkkuja makunaan Wild Boar.


Acanan uusi kuivaruoka kuuluu Singles- sarjaan. Sarjan ruoat sisältävät vain yhtä lihaa, jolloin ne sopivat erityisen hyvin allergioiden kanssa painivien tai herkän massun omaavien karvakorvien ruokalistoille. Ennestään sarjaan kuuluu Lammas & Okanagan Apple- vaihtoehto. Pork ja Butternut Squash sisältää nimensä mukaisesti possua, jota ilmoitetaan olevan kaiken kaikkiaan 50% valmistusaineista (luuton possu 20%, kuivattu possu 20%,  maksa 5%, possun rasva 3% ja munuaiset 2%). Albertassa kasvaneesta possusta on käytetty lihan lisäksi myös rustoja, maksa ja munuaiset Wholeprey- ajattelun mukaan: hyvää luonnollisesti! Tämän takia ruokaan ei ole tarvinnut  käyttää synteettisiä vitamiineja, aminohappoja, kivennäisiä tai hivenaineita, vain sinkkiä on lisätty.

Viljan ja perunan sijaan Pork & Butternut Squash sisältää tehtaalle tuoreena toimitettuja hedelmiä ja vihanneksia, kuten linssejä, herneitä ja kurpitsaa. Koska Single- sarjan ideana on sisältää vain yhtä eläinproteiinia, on DHA- ja EPA-lähteenä käytetty merilevää kalan sijaan.

 Ruokaa saa neljssä eri kokoisessa pussissa: 340g, 2kg, 6kg ja 11,4kg. 

Nappula vasemmalla Orijen Tundra, oikealla Acana Pork & Butternut Squash
Meille possu oli uusi tuttavuus, eikä possua sisältävää kuivamuonaa ole aikaisemmin tässä valtakunnassa maisteltu, eikä sellaista ole mun ruokakippoon kilahdellut. Paketti oli kuitenkin mun mielestä varsin mieluinen ja kuppini tyhjeni taas ennätysajassa. Nappula on pientä ja pyöreää ja esim Orijenin nappulaan verratuna pinnaltaan ehkä hieman kuivemman tuntuinen. Nappulan haju ei ollut liian voimakasta myöskään emännän nokkaan. Minä taas onnistuin paikantamaan hajun perusteella huonosti piilotetun pussin, koska tämän koemaistajan mielestä santsikierros heti olisi ollut tarpeen! Makutestistä siis korkeat pisteet ja emäntäkin kehuu hienoa Single- ideaa. Emännältä kiitosta saa myös pussin ulkoasu, se on selkeä!


Toisena testattiin kylmäkuivattuja villisika-herkkuja, jotka taitavat myöskin olla ihan uusia, sillä niitä emäntä ei vielä nettikaupan puolelta löytänyt. Nekin kuuluvat Single-sarjaan, sillä ne sisältävät tasan yhtä ainesosaa eli villisikaa: puolet villisian maksaa ja puolet tuoretta, luutonta villisikaa. Herkut on valmistettu Kanadassa lähialueiden kasvattajilta toimitetusta tuoreesta lihasta. Niihin ei ole lisätty mitään säilöntäaineita, joten ne ovat myös terveellisempi vaihtoehto. Kylmäkuivaus on hellävarainen valmistusmuoto, sillä se säilyttää ruoan ravintoaineet paremmin kuin kuumentaminen. Kaloreita per makupala on enintään seitsemän ja herkkuja saa näppärästi murennettua pienemmiksi. Vaikka pussi vaikuttaa kevyeltä, riittää siitä pitkäksi aikaa herkuteltavaa.

Kylmäkuivatut herkut kuuluvat kyllä mun suosikkiherkkuihin. Eikä emäntäkään ole niistä valittanut, sen mielestä on hienoa, kun niissä ei ole mitään ylimääräistä. Päänvaivaa tuottaa ainoastaan se, että minkä värisen pussin sitä pyytää emännän kaupasta tuomaan, kun ne kaikki makuvaihtoehdot on niin makoisia.

Kiitos taas kerran SLN Import Group Oy!

5 kommenttia:

 1. Mä syön Acanaa, koska RC ei kuulemma sovi mulle. Iho kuivaa ja karvat putoilee. Mulla on herkkä vatsa. Menee nopeasti ihan kuralle, vaikka kyllähän mä syön mitä vaan. Ja mamma sitten siivoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko maistanut näitä, missä on vaan yhtä lihaa? Kestäisköhän sun massu näitä? 😊

   Tai kalakin vois olla hyvää iholle?

   Poista
  2. En oo maistanut. Mulla vasta tehdään sitä ruoanvaihtoa. Vielä on vähän RC:tä mukana. Mamma on miettinyt, että jossain kohtaa voisi hieman vaihdella Acanan sisällä sitä ruokaa, mutta ensin pitää saada masu tottumaan yhteen. Tai kun mamma ei tiedä, miksi mulla melkein joka päivä menee masu jossain kohti kuralle. Aamuisin on lähes aina kyllä masu ihan kunnossa. Enpäs oo kertonut mammalle, mitä kaikkea mä päivisin syön!

   Poista
  3. Tsemppiä sopivan ruoan metsästykseen! P.S Ei sitä mammalle ihan kaikkea aina kannatakaan kertoa!


   t: Daci, toinen keppostelija

   Poista
 2. Muuttuikin näköjään kännykän hymiö kysymysmerkeiksi, ihan vaan hymynaamaa tarkotin... :D

  VastaaPoista