Mikä on Draculan valtakunta?

Se oli ihan tavallinen talo Helsinki-Turku-Tampere- kolmion keskivaiheilla. Pieni rinne ja keltainen talo, puolen hehtaarin metsäpläntin sylissä. Ympärillä peltoa ja lisää metsää, muutama naapuri.  Maaseutua lainausmerkeissä sanoisin, vaikka kutsuvatkin kaupungiksi. Mutta se talo, ihan tavallinen talo se oli. Kunnes siitä tuli Draculan valtakunta.

Elokuussa 2010 pitkä etsintä päättyi ja odotus palkittiin, taloon muutti ranskanbulldoggi, Daci. Bullmaster´s Boulevard Dracula lensi Budapestin liepeiltä, Veresegyházista, Suomeen ja hurmasi kotiväen lisäksi ison joukon sukulaisia ja ystäviä.

Siitä syntyi ajatus, perustaisinko blogin? Ihan omaksi iloksi vain ja pääsisiväthän sukulaisetkin samalla seuraamaan koirajuniorin kasvua (terkkuja mummu ja muut!). Selvä siis, kuvia ja kuulumisia Dacin sanoin, mutta mikä nimeksi? Lopulta nimi jäi muotoon Draculan valtakunta ja kreivi Draculan mukaan nimetty Daci sai ihan oman bloginsa.


Pian huomasin, että blogiin löysi tiensä mummun ja muiden sukulaisten lisäksi myös moni tuntematon. Ensin muutamia, joista joku uskalsi jättää kommentin, sitten olikin kymmeniä katselijoita ja lopulta satojakin viikossa. Mutta eihän se meitä haitannut, kaikki olivat tervetulleita lukemaan Dacin seikkailuista.

Daci alkoi pian toimittaa valtakunnassaan vartijan virkaa. Se piti huolen, etteivät kissat tai muut luvattomat tunkeilijat, eksyneet tontille ilman lupaa. Kaikkia ei toki ajettu pois, vaan ovikelloa soittaneet ystävät ja vieraat, postinkantajat, jehovat ja muut, olivat kyllä tervetulleita. Erityisen mieluisia he olivat varsinkin, jos ymmärsivät rapsuttaa tai muistivat valtakunnan kreiviä tuliaisin.

Kun kissa tontille eksyi: klik
Seikkailut jatkuivat, vaikka maisemat välillä muuksi vaihtuivatkin, kun kaupunkielämää vietettiin yhden lukuvuoden verran. Seuraava opinahjo löytyikin myöhemmin toisesta suunnasta, joten vuoden jälkeen "maaseutu" kutsui jälleen ja naapuruston kissat saivat huomata pienen vartijan palanneen kotiin. Seuraavina vuosina ei ollut kulkukolleilla asiaa tontille.

Valitettavasti vuosi 2016 alkoi murheellisissa merkeissä, Daci sairastui. Välilevytyrä iski kuin salama kirkkaalta taivaalta ja lopulta pieni vartija oli päästettävä vahtimaan isompia tontteja pilvien päälle. Valtakuntaan laskeutui suuri suru.

Toiveissa on, että Draculan valtakunta saa uuden perillisen ja seikkailut saavat taas jatkua. Siihen asti valtakunta tuntuu taas tavalliselta, vain tavalliselta talolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti